A házi fagyi készítésének alapelvei
A világ legtermészetesebb dolga egy forró nyári napon elmenni egy cukrászdába és megvásárolni a hűsítő édességet. Egyesek azonban jobban szeretik a fagylaltot otthon készíteni, a maguk által összeválogatott alapanyagokból, a saját receptjük alapján. Így biztos nem éri őket meglepetés sem az ízek, sem az esetleges romlott alapanyagok használatából adódó kellemetlenségek miatt.
Bárhogy is van, a házi fagyikészítésnek vannak olyan alapelvei, melyeket érdemes betartani.
Jó ha tudom mit eszem!
Így csináld otthon a fagyidat!
Az otthon készített fagylalt bizosan nem tartalmaz színezőanyagot, tartósítószert vagy más nem kívánt összetevőt. Az első és legfontosabb a jó ízű hideg édesség elkészítésénél amit figyelembe kell vennünk, hogy friss, tiszta, jóminőségű alapanyagokkal dolgozzunk.
Kell-e mondani, hogy a fagyi összeállítása során az eszközeink is legyenek makulátlanul tiszták? Ha az alapnyag és az eszköz megfelelően tiszta, akkor a munkálatok előtt a kézmosásra a fagyikészítés első mozzanataként tekintsünk!
Ne legyen nagyobb a szemünk, mint a szánk!
Ha készen vagyunk a fagylalttal, és már a megfelelő hőmérsékletűre le is hűtöttük, mindig csak annyit vegyünk ki belőle, amennyit el is fogyasztunk. Nem szabad a félig-meddig megolvadt édességet visszatenni a mélyhűtőbe!
Porból fagyit
A kereskedelemben kapható fagyiporok felhasználása során tartsuk be a csomagolásra írt felhasználási javaslatot! De még ennél is jobb ötlet, hogy ne porból készítsük el!
Végezetül egy hasznos tipp
Ahogy eljön a nyár, a jéghideg fagylalt lesz a legkedvesebb édessége kicsiknek és nagyoknak. Ha otthon készítjük el, a saját szánk íze szerint, akkor nyugodtak lehetünk afelöl, hogy mit tartalmaz nyári kedvencünk. Ha kellőképpen ügyesek vagyunk akár házi fagyigép nélkül is kiváló minőségű fagyit tudunk készíteni! Ennek az a titka, hogy a kész masszát időnként kivesszük a mélyhűtőből és alaposan átkeverjük.