Ezért jó fabrikettel fűteni

2019.02.01 11:12

Bevallom szeretek fabrikettel fűteni. Rengeteg előnye van a tűzifával szemben, ami pont az én kedvemre való. Nézzük, miről beszélek!

Fabrikettel jobb fűteni mint tűzifával

Az a tűzifa, amihez hozzájutok általában nagyon nedves. Ha nedves fával fűtök, akkor az energia nagy része arra megy el, hogy a vizet (vízgőzt) elpárologtassam a fából.
Ezzel szemben a fabrikett csont száraz. Most írhatnék ide százalékokat, de minek? A lényeg, hogy a fabrikett száraz, a friss tűzifa pedig nedves.
A tűzifa alaktalan, vastag, nagy a helyigénye. Ezzel szemben a fabrikett szabályos alakú, ezért könnyen, a lehető legkisebb helyen tárolható.
A tűzifát hasogatni kell, gondoskodni kell a fűrészeléskor és az aprításkor keletkező hulladékról. A fabrikett külön munkát nem igényel. A fabrikett valóban konyhakész!
A fabrikett-tel egyszerű a begyújtás. A tippekneked.hu oldal videójából látszik, hogy a gyújtós kockán túl más nem kell a meggyújtásához. Ezzel szemben a tűzifa meggyújtásához kell vastag fát, vékony fát készíteni. A nagy tömegű papír, gyorsan égő gyújtós sem garancia arra, hogy a nedves fa be fog gyulladni.

Fabrikett begyújtása

 

Egyebek mellet ezért mondom azt, hogy fabrikettel jobb fűteni, mint tűzifával. Természetesen itt is lehet hibázni. A fabrikett helyes használata (tárolás, beszerzés, meggyújtás, stb.) azonban könnyen elsajátítható.

Nekem bevált: tiszta, gazdaságos fűtés, kellemesen meleg otthon. Ez a fabrikett...

Életmód

Édes kekszgolyó készítése

2017.10.05 09:50
A legtöbb háziasszony szereti azokat az édességeket elkészíteni, melyeket nem kell megsütni. Különösen igaz ez azokra a napokra, amikor anmúgy is elviselhetetlen a hőség a konyhában. A receptes oldal legfrissebb édes sütemény receptje pontosan egy sütés nélkül készíthető édességet mutat be! Édes...

A legjobb tippek bográcsos ételek készítéséhez

2017.10.01 09:40
Ha az időjárás kegyes hozzánk, semmi akadálya nincs annak, hogy a szabadban élvezhessük a finom bográcsos ételek ízét. Feltéve, ha nem rontjuk el már a tűzrakással, az ételek előkészítésével, vagy az órákig tartó mosogatással a szabadban főzés hangulatát. Hogyan lehet a legkevesebb problémával a...
<< 1 | 2